Ook Hoogeveense wethouders helpen met inzamelen van voedsel bij supermarkten op 10 december

Acties voor de voedselbank bij supermarkten.

Acties voor de voedselbank bij supermarkten. ANP

Rondkomen van een minimum, geen geld hebben voor je hoge energierekening en de dure levensmiddelen. Voor honderden mensen in Hoogeveen is dit de dagelijkse realiteit. Daarom wordt er ook dit jaar weer een grote inzamelingsactie gehouden bij supermarkten.

Vrijwilligers van de Rotary Hoogeveen, de Soroptimistenclub De Reestlanden en een aantal kerken zijn zaterdag 10 december actief voor de Voedselbank Hoogeveen. Net als voorgaande jaren proberen ze zoveel mogelijk levensmiddelen in te zamelen, zodat de voedselbank ook volgend jaar de klanten van eten kan voorzien. Het gaat dan vooral om basisproducten zoals rijst, pasta en sauzen. Voor de volledige lijst zie bijgevoegde flyer.

En het aanvullen van die voorraden is hard nodig, want met ruim 600 monden die momenteel gevoed worden met hulp van de voedselbank gaan er wekelijks ook weer kratten vol de deur uit. Sinds september zijn er alweer 120 mensen bijgekomen. En de aanvragen voor steun blijven binnekomen. Dat er dit jaar dan een recordaantal van 18 supermarkten hun steun hebben toegezegd, daar is voorzitter Henk Brouwer van Voedselbank Hoogeveen dan ook dolgelukkig mee.

De vrijwilligers staan de gehele dag bij supermarkten in Hoogeveen (Jumbo, 3x AH, 3x Plus, Nettorama én Trekpleister), Hollandscheveld (Plus en Boni), Zuidwolde (Jumbo Plus en Aldi), Pesse (Coop), Noordscheschut (Spar) en Elim (Plus).

Alle Hoogeveense wethouders hebben aangegeven een dagdeel te komen helpen. Brouwer: “Dat vind ik een prachtig gebaar!”

In alle gemeenten in Drenthe wordt bij supermarkten geflyerd door vrijwilligers. In totaal worden in Drenthe meer dan 3600 mensen ondersteund door een Voedselbank en daar komen dagelijks nog mensen bij. Dit aantal ligt zo’n 40 procent hoger dan aan het begin van dit jaar.

De actie wordt ondersteund door RTV Drenthe. U kunt ook en donatie geven voor de voedselbanken in Drenthe. Ga dan naar de rtvdrenthe.nl/voedselbank. Doneren kan tot en met 24 december. Het bedrag dat wordt ingezameld wordt verdeeld onder de voedselbanken in Drenthe.