Ook vierde Pulledag heeft een avondprogramma

Join the Parade. Foto: Totaal Theater

Na drie warme Pulledagen is het donderdag tijd voor een wat koelere. De organisatie heeft ook voor deze dag weer heel wat acts geboekt die tijdens de braderie zorgen voor vermaak.

Join the Parade is een swingende optocht, een niet te missen blikvanger met twee vier meter hoge figuren die donderdag door het centrum ‘zwerft’.

Verder kan het publiek onder meer het duo McDixie Brothers en de kolderieke muziek act Koekala.

Na een zeer geslaagde eerste editie vorige week met de Crazy Piano’s is er ook deze week een avondvullend muziekprogramma in de Grote Kerkstraat. Het thema is Koffer-bands oftewel Coverbands.. Wederom staan op twee locaties tussen de cafés twee livebands te spelen op het grote terras.

Flaming 5

De eerste band is Flaming 5. Vijf rasechte muzikanten onder leiding van Marcel Swerissen. Hij is de zangleraar van onder andere Duncan en Gerard Joling. Hij stond in het achtergrondkoor van Duncan op het Eurosongfestival in Tel Aviv. De gitarist is vast bandlid van Ilse de Lange. Flaming 5 noemen zichzelf echte Rocklovers en zij spelen dus de beste rocksongs ever.

Triootje Kiers

De tweede band die donderdagavond te horen is, is Triootje Kiers onder leiding van Wouter Kiers. Hij is de saxofonist van de bekendste Bruce Springsteen coverband van Nederland. Hun muzikale reis gaat voornamelijk door de jaren 2000 heen.

„Natuurlijk is DJ Robert al vanaf 16.00 uur te horen als feest-dj in de Grote Kerkstraat. Een prima opwarmer voor een hete Cover-avond”, vertelt Albert-Jan Vos van Binnenstad Hoogeveen.

Het muziekspektakel is gratis te bezoeken. Vos: „De zeven deelnemende cafés zullen u gastvrij opvangen. Dit zijn Molly’s, Hap en Stap, Cafe 27, De Koele, Aces, Time Out, Majesteit. Het avondprogramma duurt tot 23.00 uur

Het thema voor volgende week is Caribean met de landelijk bekende Alexander Broussard (de Nederlandse Billy Joel).

Nieuws

menu