Ook in Hoogeveen 'uitgestelde koffie'

Ook in Hoogeveen komt het concept Uitgestelde koffie.

Ook in Hoogeveen komt het concept Uitgestelde koffie. Foto: Pixabay

CDA Hoogeveen wil graag het concept ‘uitgestelde koffie’ in Hoogeveen introduceren. CDA-raadsleden Bouius en Kreuze hebben diverse horeca-ondernemers in Hoogeveen benaderd en krijgen positieve reacties op het idee.

„Uitgestelde koffie is een kopje koffie dat betaald is door iemand die het niet zelf opdrinkt, maar het kopje koffie doneert voor iemand die het niet kan betalen. Je weet dus van te voren niet voor wie je de koffie besteld. Ik werd geïnspireerd door een artikel hierover”, zegt Hetty Bouius, CDA-raadslid. „Het hoeft overigens niet per se een koffie te zijn.”


„Het idee om Hoogeveners die geen financiële zorgen hebben en moeiteloos twee of drie kopjes koffie kunnen betalen, te vragen dit te doen voor de minder gefortuneerde medemens valt goed. Horecaondernemers maken vervolgens duidelijk zichtbaar voor publiek of en hoeveel uitgestelde koffies zij in de aanbieding hebben.” CDA gaat verder in gesprek met de lokale horeca om dit concept samen verder uit te werken voor Hoogeveen. „Er hebben al vijf ondernemers aangegeven mee te willen doen. Het is een mooi sociaal gebaar dat steeds meer bekendheid krijgt. Ik hoop ook in Hoogeveen”, aldus Bouius.