Ontwerpers nieuwe verbodsborden OBD Hoogeveen nemen hun eigen verkeersbord in ontvangst

Nathalie Zuidesma.

Nathalie Zuidesma. Foto Brimos

Tijdens de Open Bedrijvendag Hoogeveen konden kinderen bij verkeersbordenfabrikant Brimos een eigen verbodsbord ontwerpen. De vraag was ‘Waar wil jij een verbod voor maken?’. Zo’n honderd kinderen zijn keihard aan de slag gegaan en de meest originele verbodsborden kwamen voorbij. Onder de inzenders zijn er twee ontwerpers waarvan hun verbodsbord in het echt is gemaakt.

Een bord wat bij Brimos meteen opviel was dat van Natalie Zuidema. Zij ontwierp een bord met hierop de tekst: ‘Stop pesten’. Ongeveer 1 op de 14 kinderen wordt meerdere keren per week gepest. Pesten is gemener dan plagen en gaat langer door dan plagen. Aandacht voor pesten blijft belangrijk.

Een ander heel opvallend bord was die van prijswinnaar Leonie Koekoek. Zij ontwierp een verbodsbord voor haar hond. Het is een verkeersbord geworden met de tekst: ‘Verboden vuurwerk af te steken’. Vuurwerk en huisdieren zijn geen goede combinatie. Voor veel dieren is de periode rondom de jaarwisseling geen fijne tijd. Zij kunnen veel stress en angst ervaren door al het knallend geweld.

Brimos kijkt terug op een geslaagde Opendag Bedrijvendag en was onder de indruk van alle goede ideeën waar een verbodsbord voor moet komen. Volgend jaar 4 november doet Brimos weer mee aan de Open Bedrijvendag.