Ontmoeting op de kermis in Zuidwolde krijgt mooi vervolg: Freek en Marrie Fieten uit Hollandscheveld al zestig jaar getrouwd

Freek en Marrie Fieten zijn 60 jaar getrouwd.

Freek en Marrie Fieten zijn 60 jaar getrouwd. Foto: André Weima

Freek Fieten (79) en Marrie Fieten-Salomons (78) uit Hollandscheveld bereikten maandag een mooie mijlpaal. Zij waren die dag zestig jaar getrouwd. Een dag later werden ze ‘s middags met de limousine van huis opgehaald, om naar Mel’s Café, dat van hun kleindochter is, te worden vervoerd, waar ze het feest vierden.

Het echtpaar ontmoette elkaar in 1958 op de kermis in Zuidwolde. Na drie jaar verkering gaven zij in 1961 elkaar het ja-woord. Er werden twee kinderen geboren, Arie en Anita. Freek werkte jarenlang in de bouw en Marrie werkte als coupeuse, zij maakte onder meer bruidsjurken.

Na zeven jaar bij vader en moeder Salomons te hebben gewoond hebben zij hun eigen huis gebouwd aan de Ottozomerweg 68 in Hollandscheveld, waar het gezin met veel plezier heeft gewoond.

Vakanties en sport

Vakanties hebben altijd een belangrijke rol gespeeld in het gezin Fieten. Freek en Marrie hebben vele Europese landen bezocht. ,,Zwitersland was onze favoriet, waar we samen met de kinderen en kleinkinderen naartoe zijn geweest”, vertelt het echtpaar enthousiast.

Ook is sport een belangrijke spil in het gezin. Elk weekend stonden Freek en Marrie aan de zijlijn om eerst hun kinderen en later hun kleinkinderen Ferrie, Jeffrey, Gerwin en Melanie aan te moedigen. Helaas was en is er ook veel verdriet, door het overlijden op jonge leeftijd van Jeffrey en Gerwin.

Tocht met de e-bike

Zij voelen zich bevoorrecht met hun drie achterkleinkinderen: Yade, Eden en Nim. ,,Wij genieten van de aanwezigheid van onze kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen. Samen gaan wij ook nog geregeld een fietstochtje maken op de e-bike en wij spelen graag een potje jeu de boules bij het Diekie aan de Kerkhoflaan op het Hodo-terrein.”