Ontdek je smaak tijdens de Scala’s Kunstproeverij

Scala's smaakproeverij gaat 11 september van start. Foto: Scala

Het nieuwe seizoen gaat bij Scala, Centrum voor de Kunsten, bruisend van start. Het kunstcentrum heeft meerdere activiteiten op het gebied van lessen en cursussen muziek, dans, theater en media. Om met deze vormen kennis te maken houdt Scala een ‘proeverij’.

Tijdens de proeverij op 13 tot en met 25 september kunnen kinderen en jongeren tot vier proeflessen volgen in alle kunstdisciplines. De eerste proefles is gratis. De proeverij is door Scala ontwikkelt om kinderen en jongeren in staat te stellen hun passie en talent te ontdekken. Er zijn verschillende dansstijlen die uitgeprobeerd kunnen worden. Er kan geknutseld worden met verschillende beeldende materialen, denk hierbij aan klei en verf. Op alle instrumenten worden proeflessen gegeven, maar ook een combinatie van meerdere instrumenten is mogelijk. Na afloop van de ‘proeverij’ is er de mogelijkheid om in te schrijven voor een echte les of cursus.

Scala vindt dat iedereen op een laagdrempelige manier in aanraking moet kunnen komen met kunst- en cultuureducatie. Om deze reden zijn er gediplomeerde docenten van het kunstcentrum actief op tientallen scholen in het werkgebied. Scala ontvangt subsidie van de gemeenten om deze dagen mogelijk te maken.

Voor meer informatie over Scala, de kunstproeverij of het nieuwe aanbod, kijk op www.ontdekscala.nl

Nieuws

menu