Ongeslagen Hollandscheveld bezoekt ZZVV. De Weide speelt voor het eerst tegen Achilles 1894

Archieffoto ZZVV-Klazienaveen Foto: André Weima

Noordscheschut speelt zaterdag de gestaakte wedstrijd bij en tegen DETO uit. In 3D staat de topper tussen ZZVVen Hollandscheveld op het programma. Hoogeveen ontvangt de nog ongeslagen koploper Nieuwleusen. HZVV en Hoogeveen zijn vrij.

Zaterdag

Hoofdklasse B: Noordscheschut speelt zaterdag de gestaakte wedstrijd tegen DETO uit. Het eerdere duel werd na een kwartier gestaakt wegens de zware blessure van Noordscheschut-speler Kevin Koster. Zaterdag zal de wedstrijd nog 75 minuten duren. Er wordt begonnen met een 1-0 voorsprong voor DETO. De Vriezenveners staan dertiende met acht punten. Zaterdag werd AZSV knap op 2-2 gehouden. Toch lijken er ondanks de achterstand kansen te zijn voor de gasten. HZVV is vrij.

2J: Elim gaat op bezoek bij nummer tien Desz. Elim is hekkensluiter en ging tegen Bedum zwaar met 0-4 onderuit. Desz heeft vier punten en het won alleen van Achilles. Elim wil zich graag revancheren voor de ruime nederlaag. Er zijn best mogelijkheden. De Weide boekte zaterdag haar eerste overwinning van dit seizoen, al ging het moeizaam. Achilles 1894 komt op bezoek. De Assenaren staan zevende met vijf punten. Achilles won zaterdag voor het eerst na twee gelijke spelen en een nederlaag. Nooit eerder speelden beide ploegen tegen elkaar, aangezien de zaterdagafdeling van Achilles nog maar enkele jaren bestaat. Een lastig karwei voor De Weide dat wel gaat voor haar tweede thuiszege.

3D: ZZVV leed tegen Nieuwleusen haar eerste nederlaag en zakte naar de derde plaats. Hollandscheveld kent een geweldige seizoensstart met tien punten uit vier duels. Hollandscheveld is nog ongeslagen en versloeg zaterdag knap Klazienaveen. Het belooft in Zuidwolde een spectaculair duel te worden tussen twee ploegen, die in een goede vorm verkeren. Hoogeveen leed opnieuw puntverlies, want het kwam niet verder dan 1-1 bij BSVV. De ploeg staat zesde met zeven punten. Koploper Nieuwleusen komt op bezoek. Dat wordt een lastige opgave voor Hoogeveen, want de gasten hebben alle vier gespeelde duels gewonnen. Deze wedstrijd werd een keer eerder gespeeld in 2019. Hoogeveen won destijds met 4-0, daar tekent de thuisclub voor.

4D: SCN leed afgelopen dinsdag een onverwachte 4-0 nederlaag bij Wildervank. Nummer twee HS ’88 brengt zaterdag een bezoek aan Nieuwlande. HS ’88 is nog ongeslagen en versloeg zaterdag Mussel met 4-0. SCN is gebrand op revanche voor de nederlaag van dinsdag, maar zal flink aan de bak moeten. Tiendeveen staat twaalfde met nul punten uit vier duels. Tiendeveen gaat op bezoek bij nummer tien SJS, dat drie punten heeft uit twee duels. SJS versloeg Nieuw Balinge met 1-7, maar verloor met 1-2 van Onstwedder Boys. Het wordt tijd voor de eerste punten voor Tiendeveen.

5G: VVAK gaat op bezoek bij hekkensluiter Blokzijl, dat al haar drie duels ruim verloor. Blokzijl scoorde maar één keer. VVAK heeft één punt uit drie duels en wil graag de tiende plaats verlaten. Een keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld en wel in 2019/2020 toen VVAK met 0-5 won. VVAK moet de eerste zege binnen kunnen halen. VCG is nog steeds puntloos. De ploeg gaat naar nummer acht SVBS 77, dat zaterdag haar eerste nederlaag leed tegen Alcides. Een keer eerder stond deze wedstrijd op het programma en die eindigde in 1-1. Het wordt tijd voor de eerste zege van VCG.

Zondag

2K: Pesse speelt zaterdag om 19.00 uur thuis tegen nummer twee Frisia 1883 LAC uit Leeuwarden. Pesse verloor sneu van Dalen, waardoor het nog wacht op de eerste punten. Tegen Frisia wordt een lastige opgave, want de gasten spelen al lang in de tweede klasse en hebben zelfs in de eerste klasse gespeeld. Frisia won drie keer en speelde een keer gelijk. Pesse is outsider, maar wil graag verrassen. Zuidwolde heeft zich goed hersteld van de nederlaag tegen VENO en won twee keer op rij. Zondag werd Beilen knap met 4-1 verslagen. Zuidwolde gaat op bezoek bij Dalen, dat nipt van Pesse won. Afgelopen seizoen werd het 2-2. Zeven keer stond deze wedstrijd op het programma, waarvan Zuidwolde er twee won. Er lijken winstkansen te zijn voor de gasten.

3D: HODO leed zondag voor het eerst puntverlies bij FC Oldemarkt. De ploeg van trainer Eric Prins bleef wel aan kop. Nummer twaalf Trinitas uit Boyl brengt een bezoek aan Hollandscheveld. Trinitas speelde 1-1 tegen USV, maar verloor met 1-0 van FC Oldemarkt. Twee keer eerder werd deze wedstrijd gespeeld. HODO won een keer met 2-1 en verloor een keer met 2-1. Gezien de ranglijst is HODO zwaar favoriet.

Nieuws

menu