Oliebollenverkoop voor Stichting Samen voor Gambia en korfbalvereniging Thrianta

De oliebollen vallen in de smaak bij de Gambianen.

De oliebollen vallen in de smaak bij de Gambianen. Foto Stichting Samen voor Gambia

Stichting Samen voor Gambia en Korfbalvereniging Thrianta slaan de handen in een. Samen gaan ze oliebollen, appelbeignets en oer-Hollandse knieperties verkopen. En dat is niet alles. Op 30 december kun je de bestelde lekkernijen ophalen en word je ontvangen met Gluhwein en de geur van vuurkorven.

Een initiatief om zowel het werk van de stichting Samen voor Gambia als Korfbalvereniging Thrianta financieel te ondersteunen. Een aantal jaren geleden heeft een groep van stichting Samen voor Gambia in de binnenlanden van het West-Afrikaanse landoliebollen gebakken voor de lokale bevolking (zie foto). Een prachtige manier om culturen en tradities uit te wisselen met elkaar.

De Stichting heeft al meerdere projecten gerealiseerd in de binnenlanden en heeft zo in meerdere dorpen een netwerk opgebouwd. De Gambianen waren helemaal verknocht aan de traditionele oud en nieuw-snack. De oliebol kreeg al snel de bijnaam ‘Ullibullie’. Dat er wit poeder overheen werd gestrooid vonden ze raar, achteraf bleek dat ze dachten dat het wasmiddel was.

Recent is het besluit genomen om een medische post te bouwen in Kerr Njugary. Een arm dorp waar voor bewoners geen medische zorg binnen handbereik is. Thrianta was direct enthousiast om samen dit project op te pakken. Een deel van de opbrengst gaat naar de clubkas van de vereniging het andere deel naar het goede doel.

Oliebollen en appelbeignets zijn te bestellen via www.samenvoorgambia.nl . Op 30 december wordt er aan de Terpweg 3, in het clubgebouw van de korfbalvereniging gebakken. Vanaf 15.00 uur staan vuurkorven te branden en zijn er hapjes en drankjes te verkrijgen. Tot 20.00 uur kunnen de oliebollen en appelbeignets worden afgehaald.