Burgemeester Loohuis start Oktober kindermaand met spel op De Regenboog

Burgemeester Marco Out van Assen tijdens de start van Kindermaand 2021. Foto: Stilet Vormgeving

De burgemeesters van de twaalf Drentse gemeenten geven woensdag 14 september op ludieke wijze het startsein voor Oktober Kindermaand. Zij spelen op een geselecteerde school het zit-sta spel met het doel kinderen te interesseren voor kunst, cultuur en natuur. Tijdens Oktober Kindermaand bieden culturele instellingen kinderen in de leeftijd van 4 tot 13 jaar allerlei gratis activiteiten.

Tijdens de kindermaand kunnen kinderen en ouders reserveren voor workshops, rondleidingen en theatervoorstellingen bij musea, schouwburgen en molens in Drenthe. De activiteiten maken een bezoek extra leuk. Het deelnemen aan culturele activiteiten is niet voor iedereen vanzelfsprekend. De burgemeesters willen met een symbolische actie kinderen vertellen hoe fijn het is om muziek te maken, toneel te spelen of een schilderij te maken. Dit doen ze door in hun eigen gemeente een school te bezoeken. De burgemeesters spelen het zit-sta spel met de leerlingen. De winnaar wordt op de foto vereeuwigd met de burgemeestersketting en ontvangt het eerste programmaboekje.

Al 21 keer Oktober Kindermaand

Dit jaar wordt Oktober Kindermaand voor de 21ste keer georganiseerd. Ruim 90 instellingen hebben activiteiten voor kinderen ontwikkeld. Deze zijn bijeengebracht in een programmaboekje dat bij de VVV en in gemeentehuizen verkrijgbaar is. Het boekje krijgen de kinderen ook op school uitgereikt. Op de website www.kindermaand.nl zijn vanaf 14 september alle activiteiten te vinden.

Nieuws

menu