Noorderlichtjesparade zorgt voor ‘licht’ in de duisternis met nieuwe opzet

Een vorige editie van de Noorderlichtjesparade in het centrum van Hoogeveen. Foto: André Weima

Geen praalwagens maar een kerstmarkt, veel lichtjes en wellicht een reuzenrad. Dat is hoe het centrum van Hoogeveen er in december uit moet gaan zien.

Ieder jaar reden er in de binnenstad van Hoogeveen praalwagens rond die versierd waren met lichtjes. Dit jaar neemt de lichtjesparade andere vormen aan. Volgens Rick Greving, penningmeester Binnenstad Hoogeveen (voorheen Stichting Centrummanagement Hoogeveen) wordt het een heus lichtspektakel, „We hebben een heel ander concept bedacht. Geen praalwagens of optochten meer, maar een wandeling en hopelijk als alles meezit ook een kerstmarkt. De Hoofdstraat wordt één grote lichtshow”.

Nieuwe naam

De naam van de Noorderlichtjesparade zal veranderen in Stadslicht Festival Hoogeveen. Het bestuur is druk bezig met de voorbereiding van het festival. Dit is onder de huidige omstandigheden meer werk dan verwacht.

Door de coronapandemie moeten er verschillende draaiboeken worden gemaakt. „Voor elke situatie hebben we een draaiboek gemaakt. Dit hebben we gedaan zodat het festival onder welke omstandigheden dan ook gewoon door kan gaan”.

Het bestuur heeft het afgelopen jaar gezorgd voor de nodige vorderingen. „De lampen die afgelopen winter in de bomen aan de Hoofdstraat en Het Haagje hingen kwamen van ons. Ook is er een muziekinstallatie verwerkt in de fonteinen voor de Hoofdstraatkerk. Als de maatregelen niet te ver terug worden gedraaid, kan hier de kerstmarkt komen.”

Hoogeveen als heuse lichtstad

Het bestuur wil Hoogeveen op de kaart zetten als een heuse lichtstad. „Het is de bedoeling dat de bezoeker zelf door de binnenstad gaat lopen. De praalwagens kwamen voorheen bij de bezoeker, nu komt de bezoeker bij het licht. Door deze nieuwe vorm van het Noorderlichtjesparade hopen we een beetje licht in de duisternis te kunnen brengen tijdens de wintermaanden”, vertelt Rick Greving.

Nieuws

menu