Nieuwjaarsconcert malletband Wilhelmina groot succes

Succesvol nieuwjaarsconcert Wilhelmina. Foto Wilhelmina

De percussie-instrumenten waren afgelopen weekend goed te horen in een goed uitgevoerd concert. Naast een gevarieerd eigen optreden, was er voor dit concert samenwerking gezocht met het eigen G-orkest. De diversiteit aan optredens werd vol waardering ontvangen door een volle zaal bezoekers.

De malletband kon met dit nieuwjaarsconcert ook meteen het 60-jarig jubileum van de muziekvereniging opstarten. In 1963 werd de vereniging Wilhelmina opgericht in Hoogeveen. Dit nieuwjaarsconcert heeft laten zien dat de vereniging na zestig jaar nog volop in beweging is. Ook heeft de jeugd een groot aandeel kunnen krijgen in de diverse optredens.

Volop kwaliteit

De avond kon worden geopend met het muziekstuk Percussion Styles, waarin alle percussie-instrumenten in een diversiteit van ritmes en melodieën aan de orde kwamen. De malletband liet onder leiding van dirgent Dani van Kruistum horen dat er volop kwaliteit aanwezig was en de muziek met veel energie gebracht werd. Het was een voorbode van een prachtige avond waarin ook een grote variatie in muziekstukken. Met Aboriginal Dreams werd muzikaal aandacht besteed aan een eeuwenoude cultuur met respect voor de natuur, met de muziekdelen Regen, Aarde en Vuur. Ook het lichtere genre werd vol energie uitgevoerd. Het publiek kon onder andere een hit van Michael Bublé en het bekende werk Circus Renz herkennen.

In de afwisseling had het G-orkest een aantal eigen optredens waarin vol enthousiasme gespeeld werd op diverse slagwerkinstrumenten. Muzikaal leider Henk Askes liet de groep diverse liedjes spelen en begeleiden en nodigde regelmatig het publiek uit om volop mee te klappen in de gezellige sfeer.

Oorlogsgebied

Speciale aandacht deze avond voor de jeugd van de malletband. Het jeugd-percussion-ensemble speelde op indrukwekkende wijze het werk No Man’s Land waarbij ze samen de diverse sferen van een oorlogsgebied konden uitvoeren. Maar zeker ook de hoop op vrede en toekomst op een prachtige manier muzikaal konden vertolken. Een mooie groep jonge slagwerkers die ook de toekomst van de percussie-muziek voor de malletband veilig stellen.

Unieke samenwerking

Extra bijzonder waren deze avond de diverse solo’s van twee jeugdleden. Zowel Marek Blom als Charlie Baraka verzorgden een fantastische solo op de marimba. Daarna waren zij ook de solisten op de xylofoon bij het muziekstuk Circus Renz.

De avond werd afgesloten in een unieke samenwerking tussen malletband en G-orkest; samen werd Dit is het Einde uitgevoerd wat leidde tot een mooi slot van de avond. Het publiek heeft kunnen genieten van een mooie en leuke avond waarin de malletband de diversiteit van de percussie-muziek heeft laten horen en zien.

Nieuws

menu