Nieuwe woonlocatie De Bredero van Stichting Philadelphia in Hoogeveen feestelijk geopend

De nieuwe woonlocatie werd feestelijk geopend. Foto: Esther van der Wal

De eerste bewoners van woonlocatie De Bredero werden vorig jaar januari al verwelkomd in het nieuwe gebouw van Stichting Philadelphia, maar afgelopen zaterdag werd het gebouw pas officieel geopend.

Op het terrein waar vroeger de ZMLK-school De Kameleon stond is een nieuw appartementen complex gebouwd met 36 appartementen. Deze appartementen zijn voor mensen met een (licht)verstandelijke beperking. Ieder appartement beschikt over een eigen zitkamer, keuken, slaapkamer en een badkamer. De bewoners wonen hier inmiddels al 1.5 jaar maar het gebouw was nog nooit feestelijk geopend.

Afgelopen zaterdag werd er in de middag een vol programma gepresenteerd aan de bewoners en genodigden. De dag werd geopend met een speech van Femmie, één van de bewoonsters, en Marike, de manager van de nieuwe woonlocatie. Ook Dylan, bewoner van De Bredero, mocht meedoen in de openingsceremonie. Hij mocht het officiële lint doorknippen.

Het programma in de middag bestond vooral uit het nuttigen van lekkernijen van de barbecue. In de avond was er ruimte voor een feestje met Dj Roy, medewerker van De Bredero. Zorgstichting Philadelphia wil de Lionsclub Hoogeveen D’rante bedanken voor de hulp.

Nieuws

menu