Nieuwe pand van Philadelphia Zorg aan Alteveerstraat is klaar: ‘Bewoners staan te popelen om hier te gaan wonen’

Manager Sabine Bouwsema krijgt de sleutel van het pand van Philadelphia aan de Alteveerstraat. Foto: André Weima Fotografie

Vorig jaar in maart bereikte de nieuwbouw van Philadelphia Zorg aan de Alteveerstraat het hoogste punt en maandag kreeg manager Sabine Bouwsema (31) eindelijk de sleutel. Het inrichten voor de nieuwe bewoners, mensen met een beperking, kan beginnen. 36 appartementen zijn gerealiseerd. Enkele appartementen zijn nog vrij. ,,Het is echt prachtig geworden”, vertelt Bouwsema enthousiast.

Een omheinde tuin, interne dagbesteding, grote kamers en ruime gangen. De nieuwe bewoners van het appartementencomplex voelen zich straks de koning te rijk. „Het zijn moderne appartementen met op de begane grond een doelgroep die meer zorg nodig heeft. Cliënten die nu aan de Leliestraat wonen komen verdeeld op de eerste en tweede verdieping te wonen. De derde woonlaag is bedoeld voor de wat ouder wordende cliënten. Denk aan 40 plussers.”

Mooie locatie

Voor die laatste doelgroep is gekozen omdat een plek volgens Bouwsema ontbreekt in Hoogeveen. ,,We hebben straks gewoon veel te bieden. Niet elke instantie heeft interne dagbesteding en een omheinde tuin. Samen met de familie van de inwoners hebben we deze plannen ontwikkeld en dat maakt het natuurlijk extra mooi. We zitten op een mooie locatie, zo vlakbij het centrum. We horen van iedereen dat ze staan te popelen om te verhuizen.”

Maandag heeft Bouwsema de sleutel gekregen en op 30 juni kunnen de cliënten verhuizen. Een echte opening wordt niet gevierd, maar de manager hoopt dat ze de buurt, wanneer het wat rustiger is omtrent corona, nog uit kan nodigen om een kijkje te nemen. ,,Wat mij betreft vieren we dan een feestje. Tot die tijd gaan we waarschijnlijk vlogs maken zodat we iedereen wel kunnen laten zien hoe mooi het is geworden."