Nieuwe ontmoetingsplek feestelijk geopend door gedeputeerde Cees Bijl

Gedeputeerde Cees Bijl opent de nieuwe ontmoetingsplek bij het Onderduikersmuseum De Duikelaar.

Gedeputeerde Cees Bijl opent de nieuwe ontmoetingsplek bij het Onderduikersmuseum De Duikelaar. Foto: André Weima Fotografie

Gedeputeerde Cees Bijl heeft dinsdagmiddag de nieuwe ontmoetingsplek bij het Onderduikersmuseum De Duikelaar officieel geopend.

Afgelopen twee jaar is er door vrijwilligers en ondernemers hard gewerkt om het voormalige schoolplein om te toveren tot een gezellige tuin waar dorpsbewoners en bezoekers van het museum elkaar kunnen treffen en waar activiteiten worden gehouden. De ‘Verhalenbank’ wordt het centrale middelpunt van het groene geheel.

Van 1200 tegels naar prachtige borders

Nadat in 2019 het Onderduikersmuseum een subsidie van gemeente en provincie heeft ontvangen vanuit het project Vitaal Platteland is een tuinploeg aan de slag gegaan om de 1200 tegels van het oude plein te verwijderen. In eerste instantie liep het project door corona, slechte weersomstandigheden en nieuwe eisen betreft het afvoeren van regenwater vertraging op.

Samenwerking inwoners en ondernemers

Naast de subsidie van Vitaal Platteland hebben Dolsmans Landscaping, Bork Stuifzand, Zuidema Schuttingen en Green Sand een belangrijke bijdrage geleverd. Samen met de vaste tuinploeg en heel wat vrijwilligers, die hand- en spandiensten verleenden, is het project tot stand gekomen. Ondernemers en inwoners wisten elkaar te vinden. Het dorp Nieuwlande heeft dankzij deze gezamenlijke inzet een prachtige ontmoetingsplek gecreëerd waar het goed vertoeven is. Het plan is om volgend zomer een zomermarkt te organiseren en ook de nu al bekende ‘intieme’ kerstmarkt wordt in de winter gehouden op deze sfeervolle plek.