Nieuwe editie Slimste bedrijf van Hoogeveen: wie volgt Bouwbedrijf J. Koster op?

Het team van Bouwbedrijf J. Koster sleepte in 2021 de titel Slimste bedrijf van Hoogeveen in de wacht. Foto: André Weima Fotografie

Het is al bijna weer een jaar geleden dat bouwbedrijf J. Koster met de titel ‘Het slimste bedrijf van Hoogeveen 2021’ naar huis ging. Een heel jaar lang mocht het bedrijf deze titel dragen, maar donderdag 27 oktober vanaf 20.00 moeten de ‘slimme koppen’ van het team weer flink hun best doen om de titel te verdedigen.

Rotaryclub Hoogeveen is al maandenlang druk bezig met de voorbereidingen voor de komende editie, die wederom gehouden wordt bij de Beren Hoogeveen. Zo’n dertig deelnemende bedrijven gaan met elkaar de strijd aan. Bedrijven kunnen zich nog opgeven via www.hetslimstebedrijfvanhoogeveen.nl

Project van 2021 komend weekend officieel geopend

Ieder jaar is er een goed doel gekoppeld aan de opbrengst van het evenement. „Daar doen we het uiteindelijk allemaal voor“, aldus een woordvoerder van Rotaryclub Hoogeveen. „Ons doel is om geld te genereren door middel van organisatie van evenementen, waarbij we iets terug kunnen geven aan goede doelen binnen de Hoogeveensche samenleving.“ Afgelopen jaar was dat het project ‘Samen spelen in het park’, waar Rotary Hoogeveen samen met de gemeente, buurtbewoners en heel veel samenwerkende partijen een inclusieve speeltuin heeft gerealiseerd. Een geweldig project voor Hoogeveen in Park Dwingeland, dat zaterdag 24 september officieel geopend wordt.

Weerbaarheid op school

Het goede doel voor komend jaar is uitrollen van een weerbaarheidsprogramma voor een aantal groepen 8 van basisscholen in Hoogeveen, genaamd Rots en Water. Komend schooljaar kunnen vijftien groepen dit programma volgen. Het gaat om een psychofysieke training in samenwerking met een aantal basisscholen als vast onderdeel van het lesprogramma.

„Veel jongeren in Hoogeveen verkeren in een kwetsbare positie en/of in een sociaal isolement. Corona heeft dit versterkt. Pesten, onzekerheid, angsten, moeilijk contact maken met leeftijdsgenoten, geen NEE of STOP durven zeggen zijn redenen om zich aan te melden voor weerbaarheidstraining, waarbij met name kinderen in de leeftijd van 11 en 12 jaar extra aandacht behoeft.”

De kosten van dit programma worden volledig gedragen door Rotaryclub Hoogeveen. Om dit mogelijk te maken is de samenwerking gezocht met gecertificeerde Rots en Water trainers Larry Meyer en Cees van der Kooij van taekwondovereniging Sidokwan. De eerste groepen starten op 24 oktober en het project loopt tot 21 april 2023. De lessen hebben als thema: ‘Weerbaarheid en de stap van het basisonderwijs naar het voortgezet onderwijs’.

Nieuws

menu