Nieuwe bewoners voor verbouwde appartementen in De Snikke

Nieuwe verbouwde apartementen aan De Snikke. Foto: Sjoerd Banga

Woningzoekenden kunnen sinds woensdag reageren op de verbouwde appartementen van De Snikke in Hoogeveen-West. Niet alle woningen worden verhuurd aan woningzoekenden. Een deel is bestemd voor statushouders of mensen die uitstromen uit een zorginstelling.

Eerder bood De Snikke onderdak aan een zorginstelling, vorig jaar is de zorgverlener naar een andere locatie verhuisd. Het gebouw is flink opgeknapt, aan de buiten- en aan de binnenkant. Alle woningen zijn voorzien van een nieuwe keuken zodat ook de binnenkant een frisse en moderne uitstraling heeft. De woningen in De Snikke worden niet allemaal op de gebruikelijke manier via Thuiskompas verhuurd. Acht woningen worden toegewezen aan statushouders en vier woningen zijn bestemd voor mensen die een nieuw thuis zoeken na een verblijf in een maatschappelijke opvang, medisch verblijf of locatie voor beschermd wonen.

Trots op hun thuis

Nicole Peeters, directeur-bestuurder van Woonconcept, is trots op de invulling van De Snikke: „Ons doel is om alle bewoners trots te laten zijn op hun thuis. Ik vind het geweldig om te zien dat we op deze manier zoveel mensen met verschillende achtergronden kunnen helpen aan een nieuw thuis. En dat het is gelukt om een omgeving te maken waarin het voor bewoners gemakkelijker is om elkaar op weg te helpen om van hun nieuwe huis ook echt een nieuw thuis te maken in een fijne wijk in Hoogeveen.”

Een nieuwe start

De gemeente Hoogeveen is blij met de beschikbare woningen voor statushouders en mensen die uitstromen van een zorginstelling. „Deze plek, omringd door anderen en dichtbij voorzieningen is een uitstekende plek voor mensen om hun nieuwe thuis te vinden in Hoogeveen. Van waaruit ze een nieuw leven kunnen opbouwen”, meent Jan Bouwmeester, gebiedsregisseur Smederijen van Hoogeveen.

35 keer een nieuw thuis

Het complex De Snikke bevat 36 woningen van verschillend formaat. Studio’s, wat ruimere appartementen en appartementen met een verdieping. Eén woning blijft leeg en wordt ingericht als ontmoetingsplek. Om de bewoners te helpen samen een fijne buurt te vormen en elkaar te helpen.

Nieuws

menu