Nieuwbouw Adriaan Baasstraat in Hoogeveen bereikt hoogste punt. Sociale huurwoningen worden energieneutraal en een deel is speciaal voor jongeren

Op de foto staan Ina Blaauwgeers van Woonconcept en Johan van de Willige van Roosdom Tijhuis. Foto: Vera Wapstra

De nieuwbouw aan de Adriaan Baassstraat bereikte maandag het hoogste punt. Er worden 21 eengezinswoningen en 12 beneden-bovenwoningen gebouwd, bedoeld voor de sociale verhuur. De woningen zijn energieneutraal.

De nieuwbouw komt op de plek van 32 beneden-bovenwoningen die in 2021 zijn gesloopt.

Er zijn beneden-bovenwoningen en eengezinswoningen in aanbouw. ‘Dat doen we omdat naar beide typen woningen vraag is. Er zijn in de Verzetsbuurt veel beneden-bovenwoningen gesloopt en eengezinswoningen teruggebouwd. Maar juist ook naar woningen met een lagere huurprijs, zoals de beneden-bovenwoningen, is veel vraag”, vertelt Ina Blaauwgeers, assetmanager bij Woonconcept.

Verschillende type woningen

De beneden-bovenwoningen kennen een andere huurprijs dan de eengezinswoningen. ‘Het is een beetje een ‘ouderwets’ woningtype. Maar deze nieuwe beneden-bovenwoningen zijn hartstikke modern, energieneutraal en dusdanig geïsoleerd dat geluidsoverlast niet aan de orde zal zijn.’

De beneden-bovenwoningen worden met voorrang verhuurd aan jongeren onder de 23 jaar. Jongeren onder de 23 kunnen huurtoeslag aanvragen tot een bedrag van 442,46 euro. De huur wordt voor hen verlaagd naar dat bedrag.

Wordt de huurder 23 jaar? Dan verandert de huur naar de oorspronkelijke huurprijs.

Nieuws

menu