Niet alleen in Hoogeveen worden veel bomen en struiken geplant, in heel Drenthe is dat het geval

Bomen planten. Het wordt steeds meer  gedaan.

Bomen planten. Het wordt steeds meer gedaan. Foto: André Weima Fotografie

Dat er in Hoogeveen de laatste maanden enorm veel bomen en struiken geplant zijn is volop in het nieuws. Begin deze maand werd bekend dat in het kader van de Droom van IVN Hoogeveen al bijna 50.000 bomen, struiken of planten in de grond gezet waren. Volgens Landschapsbeheer Drenthe worden echter in heel Drenthe volop bomen en struiken geplant.

Deze week maakte Landschapsbeheer Drenthe bekend dat dit najaar een recordaantal bomen en struiken aangevraagd in de provincie. Nog niet eerder leverde Landschapsbeheer Drenthe en Plan Boom zoveel plantgoed aan erfeigenaren, bewonersinitiatieven en vrijwilligersgroepen. In totaal zijn er circa 200 verzoeken ingediend, wat neerkomt op bijna 30.000 stuks bosplantsoen. De bomen en struiken die zijn aangevraagd, worden de komende weken bezorgd en in heel Drenthe geplant. Vorig jaar waren dit er nog 20.000.

Streekeigen beplanting

Het plantgoed dat door Landschapsbeheer Drenthe en Plan Boom beschikbaar is gesteld is inheems, autochtoon en zoveel mogelijk passend bij de streek. Het zijn bomen en struiken die van oorsprong in de provincie groeien, geschikt zijn voor de bodemomstandigheden en thuis horen in het karakteristieke Drentse (cultuur)landschap.