Niek van der Oord geeft lezing bij Historische Kring Hoogeveen

Foto ter illustratie.

Foto ter illustratie. Foto Pixabay

De Historische Kring Hoogeveen houdt dinsdag 9 mei een kringavond in de Passagezaal van De Tamboer, na de e jaarlijkse algemene ledenvergadering, die alleen toegankelijk is voor leden van de Historische Kring Hoogeveen.

Journalist Niek van der Oord (Assen, 1955) vertelt over zijn boek ‘Het mankeert ons aan een goed adres’. Het is het familieverhaal van zijn joodse familie Stern. Zij openden in de jaren dertig een kledingwinkel in het centrum van Assen. Het gezin bestond uit de ouders Frouwien en Aaron Stern en de drie dochters Hetty, Leny en Jenny, de moeder van de auteur. Van de hele familie overleefde bijna niemand de Holocaust. Tijdens zijn presentatie met veel foto’s vertoont Van der Oord ook een indrukwekkende documentaire die het televisieprogramma Netwerk over het familiedrama maakte.

Voorafgaand aan de bijeenkomst worden consumptiebonnen verkocht. Dit kan niet in de pauze. Aanmelding is noodzakelijk bij de secretaris van de Historische Kring via het mailadres secretaris@historischekringhoogeveen.nl. Daarbij graag aangeven of er gereserveerd wordt voor een of twee personen.