Nicole de Vries vervult dubbelrol bij NK dammen voor vrouwen. Hoogeveense organiseert NK in eigen woonplaats en is tevens deelneemster

De 18-jarige damster Nicole de Vries vervult tijdens het Nederlands kampioenschap dammen voor vrouwen in Hoogeveen een dubbelrol. Samen met Zainal Palmans organiseert ze het NK, dat voor het eerst in Hoogeveen wordt gehouden. Daarnaast is ze één van de tien deelneemsters in de A-groep, die van 4 tot en met 10 juli in Het Klooster om de geldprijzen strijden.

Nicole de Vries (18) organiseert het NK dammen voor vrouwen in Hoogeveen samen met Zainal Palmans en damt zelf mee in de A-groep.

Nicole de Vries (18) organiseert het NK dammen voor vrouwen in Hoogeveen samen met Zainal Palmans en damt zelf mee in de A-groep. Foto: André Weima

Het was Nicole de Vries een doorn in het oog dat zo weinig vrouwen en meisjes dammen. Om het vrouwen- en meisjesdammen te promoten werd de online damclub DroomDamsters opgericht. „DroomDamsters is een damvereniging voor vrouwen en meisjes”, legt Nicole uit. „De vereniging is erg bijzonder, want het is een online damclub! We organiseren diverse evenementen voor de 125 leden. Slechts 1 procent van de leden van de dambond is vrouw.” Nicole is voorzitter van de DroomDamsters en hoopt meer vrouwen en meisjes te kunnen stimuleren te gaan dammen. „Dammen was altijd een mannenwereld. Bij veel toernooien zat ik in mijn eentje tussen mannen. Ik vroeg me altijd af waarom ik altijd het enige meisje was. Dat was ook één van de redenen waarom veel meisjes en vrouwen zijn gestopt met dammen.”

Weinig media-aandacht