Nea Omada zesde op het NK beachhandbal

Het gecombineerde team Nea Omada.

Eindelijk was het zover, afgelopen weekend werd het Nederlands Kampioenschap Beachhandbal 2022 gehouden in Stadskanaal waar een groot beachpark is aangelegd. Negen dames uit Hoogeveen en Beilen werden onder leiding van trainer/coach Bert Popping al weken voorbereid op het tweedaagse finaleweekend.

Zaterdag werd er gestreden in de poule, een zware loting voor de dames van Nea Omada. De eerste wedstrijd kwamen zij de huidige Nederlands Kampioen tegen, deze dames sloten ook dit finaleweekend af met de eerste plek. Een zware partij werd verwacht en zo geschiede. Toch vochten de dames voor elk punt. Via Marije Popping en Nienke Vrieling werd regelmatig via een pirouette of een vlieger het doel gevonden. Door een pirouette te maken verdient een doelpunt niet één maar twee punten. De wedstrijd werd uiteindelijk verloren in twee sets. Niedorp was de volgende tegenstander, Nea Omada was gebrand om te winnen. De eerste set sleepten de dames dan ook binnen, de tweede set verliep stroever en was voor de dames in het geel uit Niedorp. De winst moest worden beslist op shoot out, een penalty reeks. Linnet Popping ging voor de dames in het blauw op doel staan en wist twee ballen te blocken. Onder andere door Isa van Ijsselmuiden werd de shoot out benut en zo werd de tweede wedstrijd gewonnen. De laatste poulewedstrijd van zaterdag speelden de dames tegen een oude bekende uit Amsterdam. Op een eerder toernooi in Ameland werd tegen de Amsterdammers de finale verloren. Een partij waar Nea Omada lang mee kon in het snelle spel werd uiteindelijk nipt verloren.

Keurige zesde plaats

Dag twee van het NK speelden de dames om plek 5 tot en met 8. Hiervoor moesten twee partijen worden gespeeld, tegen de dames uit Borne en wederom Niedorp. Allereerst werd er tegen Borne gespeeld. Een aardige wedstrijd maar er ontstonden in het spel teveel slordigheden waardoor Borne sneller kom omschakelen en hierdoor makkelijker kon scoren. Esmee Kolk kwam als makkelijkste vrij aan de linker- of rechterkant en pakte hierdoor haar doelpunten mee. Als laatste wedstrijd van het NK stond wederom Niedorp te wachten. De eerste set begon voortvarend voor Nea Omada, makkelijk scoren en een goede verdediging. Ook Daniëlle Bodegraven hield een aantal belangrijke ballen uit het doel. Toch bleef de eerste set ook Niedorp scherp. Hierdoor eindigde de eerste set in een nipte overwinning voor Nea Omada. De tweede set lieten de dames pas echt zien wat te kunnen. Vlieger, pirouettes en een sterke verdediging. Er werd slim gespeeld waardoor het tempo omhoog kon worden geschroefd. Nienke Vrieling en Dyonne van Slochteren scoorden via een bekend trucje van de dames. Dit zorgde voor enthousiasme bij het meegereisde publiek. Marloes Oort en Britt Kolk zorgden er samen met onze keepster voor dat Niedorp bijna niet aan scoren toekwamen. De tweede set was overtuigend voor de dames uit Hoogeveen/Beilen. Hierdoor eindigden zij op een keurige zesde plek in het eindtoernooi.

Vanaf 30 augustus mogen alle dames weer de zaal in en beginnen zij aan de voorbereidingen voor de zaalcompetitie. Zaterdag 3 september speelt dames 1 in eigen huis de eerste oefenwedstrijd.

Nieuws

menu