'Na de zomervakantie letten we extra goed op scholieren' Veilig Verkeer Nederland start een campagne

Na de zomervakantie gebeuren er opvallend veel ongelukken met fietsende scholieren. Veilig Verkeer Nederland (VVN) wil met een nieuwe campagne automobilisten op de fietsende jeugd attenderen.

Campagneposter Veilig Verkeer Nederland.

Campagneposter Veilig Verkeer Nederland. Foto: Veilig Verkeer Nederland

Veilig Verkeer Nederland wil met de nieuwe campagne de negatieve trend van verkeersongelukken met scholieren een halt toe roepen. „We hebben heel Nederland nodig om deze trend te laten dalen. Op onze website staat wat een ieder hiervoor kan doen”, vertelt Ingrid Wetser, persvoorlichter VVN.

‘Rij je in de auto? Wees dan in augustus en september extra lief voor scholieren’ staat er op de website van VVN. Door snelheid te verminderen bij oversteekplaatsen en schoolzones te vermijden kan er al een hele boel leed worden voorkomen. „Door het hele land hangen spandoeken en posters om de mensen te herinneren aan het begin van het schooljaar.”

Er zijn ook maatregelen die een scholier kan treffen om beter gezien te worden op de fiets. Door de fietsencheck te doen, kan de leerling zien of zijn fiets voldoet aan de veiligheidseisen. Een paar belangrijke punten zijn de verlichting, reflectoren en de rem.