Na Moederdagactie nu ook Vaders verwend met ontbijt door World Servants

Ook croissantjes horen bij het Vaderdagontbijt. Foto: Pexels

Na een succesvolle Moederdagontbijtjesactie wordt door vrijwilligers van World Servant Hoogeveen daar een vervolg aan gegeven. Ook tijdens Vaderdag (20 juni) worden ontbijtjes rondgebracht.

De kartrekkers van de Vaderdagontbijtjesactie zijn Sandra Maatje, Petra Koopman en Dick Schepenaar, daarnaast worden ze geholpen door andere leden van de World Servants actiegroep in Hoogeveen.

„We hebben zo’n 70 Moederdagontbijtjes rondgebracht, waarop we alleen maar positieve reacties mochten ontvangen. Zo leuk”, vertelt Sandra Maatje. „Zo stonden er bij het bezorgen twee totaal verbaasde ouderen in hun pyjama aan de deur om het voor hun onverwachte ontbijtje in ontvangst te nemen! Dat hadden hun kinderen voor hun geregeld.” Petra voegt eraan toe dat ze ook meerdere foto’s van gedekte tafels ontvangen had in de app. “Geweldig toch!”

Bij de Vaderdagontbijtjes komt een handgeschreven speciaal-voor-jou-kaartje en natuurlijk ook deze keer iets extra’s voor de vaders. Wat dat is, dat blijft nog even een verrassing! Een Vaderdagontbijt kost 15 euro en voor de mee-eters kan men een basisontbijtje (10 euro ) bestellen.

Wat zit er in de ontbijtjes?

Dick Schepenaar: „In de ontbijtjes kan men allerlei lekkers verwachten zoals een croissantje, bolletjes, versgeperste jus d’orange, roomyoghurt en vers fruit. Ook deze keer worden de ontbijtjes thuisbezorgd bij alle vaders op zondagochtend 20 juni in de gemeente Hoogeveen, Zuidwolde, Kerkenveld en Alteveer.”

Mensen kunnen telefonisch bestellen door te bellen of te appen (06-37444577), dit kan tot en met vrijdag 18 juni. Ook kan er besteld worden via de facebooksite van World Servants Hoogeveen.

World Servants volgend jaar naar Malawi

De opbrengst komt ten goede aan Chankhomi in Malawi, waar dringend behoefte is aan goede klaslokalen. Van 26 april tot en met 15 mei 2022 zullen Petra, Sandra en Dick samen met andere vrijwilligers gaan bouwen aan nieuwe lokalen in Chankhomi.