NNCZ uitgeroepen tot Koploper: leerplekken verdubbeld én huisvesting voor nieuwe zorgmedewerkers

NNCZ benoemd tot Koploper van het Actie Leer Netwerk.

NNCZ is 15 september benoemd tot Koploper van het Actie Leer Netwerk door het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport. Het Actie Leer Netwerk noemt de wijze waarop de NNCZ de arbeidsmarktproblematiek in zorg en welzijn probeert op te lossen, inspirerend.

De NNCZ pakt twee grote maatschappelijke problemen aan: de personeelstekorten op de arbeidsmarkt zorg en welzijn én de tekorten aan huisvesting. Met 5 miljoen uit de eigen begroting. Bestuurder Roeli Mossel van de NNCZ: “Het is het waard om opgebouwde reserves hieraan te besteden. Door hierin te investeren ‘koop’ je tijd voor innovatie en heb je langere tijd weer voldoende professionals om zorg te kunnen verlenen.”

Leerplekken verdubbeld

Het ROC Alfa-college is als partner betrokken bij deze opzet. Een deel van de aangestelde nieuwe medewerkers is in samenwerking met gemeenten en/of UWV aangesteld binnen de NNCZ. Deze verdubbeling van leerlingen in de organisatie heeft ook geleid tot verdubbeling van uren van werkbegeleiders en praktijkexperts. In september is de NNCZ met nog eens 40 nieuwe leerlingen gestart. Hiermee wil men de eigen bezetting op peil houden en (meer) mensen de mogelijkheid bieden om opgeleid te worden in de ouderenzorg. Zolang de formatie op peil blijft, kan de zorgorganisatie tijd besteden en focussen op innovatie. Met deze verdubbeling van leerlingen en de huisvesting voor deze leerlingen investeert men om in de toekomst langer professionals beschikbaar te hebben om de groeiende vraag van ouderen op te kunnen vangen. Ondertussen ligt er ook een businessmodel klaar voor het bouwen van tiny houses, waar ruim 24 zorgprofessionals kunnen gaan wonen.

Nieuws

menu