NNCZ geslaagd in het verdubbelen van het aantal leerlingen

Er is een verdubbeling van leer- werkplaatsen realiseerd door NNCZ Foto: NNCZ

Noord Nederlandse Coöperatie van Zorgorganisaties (NNCZ) startte vorig jaar met de werving van zeventig nieuwe leerlingen. Daarmee wilde NNCZ een verdubbeling van het aantal leer-werkplaatsen realiseren. Dit is gelukt.

„Ondanks de krapte in de arbeidsmarkt zijn we erin geslaagd 76 extra leerlingen aan te stellen, waarvan bijna iedereen inmiddels in dienst is en gestart is met een opleiding tot helpende, verzorgende of verpleegkundige”, vertelt Roeli Mossel, bestuurder NNCZ. Een deel van de aangestelde nieuwe medewerkers is in samenwerking met gemeenten of door UWV aangesteld binnen de NNCZ. Deze verdubbeling van leerlingen in de organisatie heeft ook geleid tot een verdubbeling van uren van werkbegeleiders en praktijkexperts. Ook voor deze functies is de werving afgerond en goed gelukt.

„In de stad Groningen is ook huisvesting voor 21 (jonge) medewerkers gerealiseerd. Hiermee spelen we in op meerdere vraagstukken zoals de arbeidsmarktproblematiek én vraagstukken voor jongeren om “uit huis te kunnen”.” NNCZ investeert in deze verdubbeling van leerlingen en de huisvesting voor deze leerlingen om in de toekomst langer professionals beschikbaar te hebben om de groeiende vraag van ouderen op te kunnen vangen.

Nieuws

menu