Muziekvereniging Juliana de Bazuin in Hollandscheveld kan eindelijk weer repeteren

Jubileumconcert Juliana de Bazuin in De Marke. André Weima

Na een lange periode zonder verenigingsactiviteiten kunnen de slagwerkgroep en het orkest van christelijke muziekvereniging Juliana de Bazuin weer repeteren. Gewerkt wordt aan de voorbereidingen van een najaarsconcert.

„Corona had alles en iedereen in zijn greep. Na maanden van niet kunnen oefenen was het de vraag wat er allemaal was blijven hangen bij de leden van het orkest. In de verschillende lockdowns werden er online-activiteiten georganiseerd, maar dit is anders dan muziek maken waarbij iedereen in één ruimte staat”, blikt het bestuur terug. „Het maken van muziek is gelukkig net als fietsen en zwemmen, je verleert het niet. Het oude niveau is niet 1,2,3 terug maar ondanks de coronacijfers van de afgelopen weken hopen wij dat de repetities na de zomervakantie weer in oude vorm kunnen worden hervat. Zonder het houden van de 1.5 meter, want dat werkt voor zo’n vereniging niet.”

Nieuwe activiteiten

Met de aanvang van het nieuwe seizoen gaat ook meteen een aantal nieuwe activiteiten van start. De jeugdopleiding wordt weer opgepakt. Er is plaats voor nieuwe leden bij zowel het orkest als de slagwerkgroep. Ook bij de volwassenen is er weer plek in het orkest en in de slagwerkgroep. Vanaf september begint een blazersklas, met als doel om vrijblijvend en laagdrempelig in groepsverband een blaas- of slaginstrument te leren bespelen. Zowel nieuwe als oude leden mogen zich aan deze groep toevoegen.

Najaarsconcert

Er is door de meeste leden al meer dan een jaar niet in groepsverband gespeeld en concerten werden zonder uitzondering allemaal afgelast. „Maar het enthousiasme is niet gedoofd. Er zijn al voorbereidingen om in het najaar een groots concert te organiseren”, belooft het bestuur.

Nieuws

menu