Muziek, rommelmarkt en straattheater op Koningsdag. Check hier wat er die dag te doen is in Hoogeveen

Koningsdag in De Wielewaal.

Koningsdag in De Wielewaal. Foto: Andre Weima Fotografie

De binnenstad van Hoogeveen staat donderdag in het teken van de verjaardag van de Koning. Er is die dag van alles te doen in het centrum.

Van 9.00 tot 17.00 uur is er een kindervrijmarkt, een braderie en vlooienmarkt. De kindervrijmarkt is in de Schutstraat en op het Schutsplein.

Straattheater

De Hollandse Diva’s bieden een programma met Hollandse muziek, vanaf 11.30 uur op diverse locaties in de binnenstad. Ook Tijs en King of Disco treden op.

’s Middags wordt het programma uitgebreid met muzikale acts. Ter hoogte van de Marron en De Koffiepot kunnen bezoekers genieten van Harp Mitch, die zich onderscheidt door de authentieke benadering van ‘old school blues’. Gipsy King Abdel vermaakt het publiek aan de Schutstraat ter hoogte van ijssalon Toscana met ‘chill lounge-muziek’.

Nabij de Stoeke treedt EL Jackson op. El Jackson is een duo dat louter hits brengt van Country, Rock&Roll en Amerikaanse artiesten en wordt uitgevoerd in een geheel eigen stijl. Hoofdstraat-Zuid wordt het toneel van Rockabilly en Pink Cat. Hoofdstraat-Noord biedt ruimte aan dj Robert Smit. Hij draait de lekkerste oldies, 80’s, 90’s en meer.

Beveiliging

„Binnenstad Hoogeveen wil er zeker van zijn dat alle bezoekers veilig kunnen genieten van deze dag. Daarom is er toezicht en zijn er voldoende beveiligers en EHBO-ers”, vertelt een woordvoerder van Binnenstad Hoogeveen.