Muziek achter de voordeur doelt op twintig bands in centrum van Hoogeveen

Muziek achter de voordeur 2020.

Muziek achter de voordeur 2020. André Weima

Rotary Hoogeveen-De Wolden heeft veel reacties gekregen na het geslaagde Huiskamerfestival in de wijk Erflanden en Zuidwolde. Leuk, maar niet hun festival.

„Mensen verwarren het Huiskamerfestival met Muziek achter de voordeur en denken dat ons festival al is geweest. Dat is dus niet zo. Ons muziekevenement staat op de rol voor 5 februari 2023. Muziekliefhebbers hebben het dus niet gemist”, stelt Jaap Uiterwijk Winkel gerust.

Hij vervolgt: „Bovendien is de opzet anders. Muziek achter de Voordeur werkt met tickets. De opbrengst van het evenement is namelijk voor een goed doel.” Dat is de Voedselbank. De keuze voor de Voedselbank is een bewuste. „We zien en horen dat de nood steeds hoger wordt. Ook in Hoogeveen.”

Voor het komende Huiskamerfestival is er geen gebrek aan beschikbare huiskamers voor de optredens. „Die staan zelfs allemaal al vast. Ze zijn allemaal in het oude centrum van Hoogeveen, op loopafstand van elkaar. Dan kunnen de bezoekers makkelijk meerdere optredens bezoeken”, legt Uiterwijk Winkel uit. In de lijst van locaties staan dit jaar ook twee bijzondere, grote locaties: de bibliotheek en de Hoofdstraatkerk.

Wel zoekt de organisatie nog bands die om niet willen optreden in een van de huiskamers. „We hebben nu zo’n vijftien bands of muzikanten maar ons streven is twintig acts. We kunnen dus nog wel wat aanmeldingen gebruiken. In principe gaat het om akoestische optredens.”

Bands kunnen zich aanmelden via: muziekachterdevoordeur@gmail.com De ticketverkoop voor het muziekevenement is nog niet gestart.