Musicalgroep van Scala maakt doorstart in nieuwe stichting; jubileumconcert gaat door en nieuw voorstelling wordt musical Oliver

Een muziekgroep van Scala werkt aan een kerstmusical.

Een muziekgroep van Scala werkt aan een kerstmusical. Foto: Gerrit Boer

De musicalgroep van Scala maakt na het faillissement van de cultuurorganisatie een doorstart. „We hebben de grote musicalafdeling kunnen redden door een nieuwe stichting op te richten: Muziek-, Musical- en Theaterproducties Hoogeveen”, vertelt Gerrit Jan Rutgers. De artistiek leider is voorzitter van de nieuwe stichting MMT-producties..

De stichting gaat alle musicallessen van Scala (Musicalgroep Hoogeveen) overnemen en gaat ook nieuwe activiteiten ontplooien in de komende jaren in Hoogeveen en omgeving. „Daarnaast gaan we ook (weer) meewerken aan Uitdagend Hoogeveen, het Stadslichtfestival en gaan we de Intocht van Sinterklaas weer organiseren. De eerste grote nieuwe productie die we gaan produceren is de musical Oliver. Hiervoor gaan we nu op zoek naar jongeren en volwassenen die mee willen doen.”

Daarnaast bestaat de Musicalgroep Hoogeveen 20 jaar en dit jubileum wordt gevierd met een concert op 17 juni in De Tamboer.