Musicalgroep Hoogeveen zoekt deelnemers jubileumconcert

De laatste voorstelling Shrek de Musical in juni 2022. Foto: Karin Rozeboom

Musicalgroep Hoogeveen is een begrip geworden in Hoogeveen en viert daarom haar 20-jarig bestaan met een jubileumconcert op 17 juni in Theater De Tamboer. Op het programma staan vele hoogtepunten uit de producties die de groep in de afgelopen jaren heeft gespeeld.

Toen artistiek leider Gerrit Jan Rutgers in 2003 startte met de Musicalgroep Hoogeveen voor volwassenen uit de regio Hoogeveen, deden ruim tachtig musicalliefhebbers audities voor de eerste productie. Op het programma stonden hoogtepunten uit de musicals Anatevka (Fiddler on the Roof) en Guys and Dolls.

Tien grote producties

Na de succesvolle eerste productie begin 2004 volgden tien andere grote producties, waaronder The Wiz, 3 Musketiers de musical en als laatste nog in 2022 Shrek, de musical.

Het waren allemaal prachtige producties die door publiek en recensenten zeer positief werden beoordeeld om hun kwaliteit, de prachtige kleding en decors en de goede zang door toptalenten uit Hoogeveen en omgeving.

In 2007 breidde de Musicalgroep Hoogeveen zich uit en werden er ook musicalklassen gestart voor kinderen en jongeren. Nu anno 2023 bestaat de musicalgroep uit drie kinder- en jeugdgroepen, een volwassengroep en een musical entertainment groep. Naast de grote producties van de volwassengroep, spelen de kinderen en jongeren elk jaar een eindmusical, treedt de entertainment groep met regelmaat op in verzorgingshuizen in Hoogeveen.

Kerstmusical

Ook verzorgen alle groepen al elf jaar lang een traditioneel kerstmusical concert waaraan ook af en toe een bekende Nederlandse musicalster meedeed. Zo kwamen onder andere Brigitte Heitzer, Stanley Burleson en Linda Wagenmakers naar Hoogeveen om op te treden met de Musicalgroep Hoogeveen. Al vele keren was groep te zien bij Hoogeveense evenementen als Uitdagend Hoogeveen en het Hartje Winterfestival. Vorig jaar verzorgde de musicalgroep bovendien de intocht van Sinterklaas en deed het mee aan het nieuwe Stadslichtfestival.

Voor het jubileumconcert op 17 juni worden oud-leden en andere zangliefhebbers van musical (vanaf 18 jaar) opgeroepen om mee te doen. De repetities beginnen woensdag 18 januari in het gebouw van Scala aan de Markt 5. Alle informatie is te vinden op www.musicalgroephoogeveen.com . Uiteraard hoopt de groep dat straks op 17 juni ook heel veel mensen komen kijken.

Nieuws

menu