Motie Gemeentebelangen voor verruiming parkeervergunning centrum krijgt geen steun

Parkeren in Hoogeveen is voor bewoners van het centrum niet vanzelfsprekend. Foto: NDC Mediagroep

Bewoners van het centrum in Hoogeveen kunnen steeds minder vaak een parkeerplaats in de buurt van hun huis vinden. Gemeentebelangen wilde hiervoor een oplossing aanbieden maar kreeg in de raad geen steun.

De meeste bewoners van het centrum hebben geen privéparkeerplaats, wat betekent dat de auto op één van de pleinen geparkeerd moet worden. Echter komt het heel vaak voor dat de bewoners hun auto niet kwijt kunnen op de betaalde parkeerpleinen terwijl ze hiervoor wel een parkeervergunning hebben. Zo’n parkeervergunning kost 54 euro en is afhankelijk van parkeergebieden. Een parkeervergunning van gebied A mag daarom niet gebruikt worden in gebied B.

Aron Sieders van Gemeentebelangen wilde deze bewoners tegemoet komen door de parkeervergunning te verruimen zodat ze ook op andere pleinen hun auto kwijt zouden kunnen of zelfs in de Kaap. De andere partijen vonden de motie weliswaar sympathiek maar onnodig. Een andere oplossing konden de andere partijen tevens niet bieden. De situatie wordt nu onderzocht en de gemeente heeft toegezegd om het parkeervergunningsbeleid onder de loep te nemen.

Nieuws

menu