Modelspoorbeurs in de Vredehorst trekt veel publiek

Informatie werd ingewonnen door vragen te stellen aan kenners.

Informatie werd ingewonnen door vragen te stellen aan kenners. Foto: André Weima

Na een kleine twee jaar konden de modelspoor liefhebbers eindelijk weer hun grote hobby of kennis uitbreiden. Afgelopen vrijdag werd in de zalen van kerkelijk centrum De Vredehorst door modelbouwclub De Stoomfluit de traditionele najaarsbeurs georganiseerd.

Ruim 140 bezoekers zochten bij de vele handelaren naar iets van hun gading of kwamen gewoon om een praatje te maken. Onder het genot van een punt appeltaart en een kopje koffie werden kennis en ervaringen gedeeld.

In één van de zalen stond een meterslange N-spoorbaan opgesteld (schaal 1:160). Hier reden treinen van een realistische lengte overheen. 30 tot 40 goederenwagons, getrokken door twee of drie locomotieven reden door het nagemaakte landschap. Naast de opgestelde treinen was er een mogelijkheid om de net gekochte locomotief uit te proberen op een testbaan.

Via internet is natuurlijk van alles te koop maar niets is prettiger dan de aankoop van te voren voelen, zeker als het een belangrijke hobby is. De komende beurs van modeltreinen is op zaterdag 19 februari. De organistoren kijken terug op een geslaagde avond.