Miljoenste kledingstuk van 2022 krijgt nieuwe eigenaar bij Het Goed in Hoogeveen; tweedehands kleding wint sterk aan populariteit.

Een gezin uit Venlo, op vakantie in Hoogeveen, kocht het miljoenste kledingstuk van 2022.

Een gezin uit Venlo, op vakantie in Hoogeveen, kocht het miljoenste kledingstuk van 2022. Het Goed

Elk jaar wordt het aantal kledingstukken geteld dat vanuit de rekken van kringloopwinkel Het Goed een nieuwe eigenaar vindt. Dit jaar werd bij Het Goed in Hoogeveen p vrijdag 29 juli het miljoenste kledingstuk van 2022 verkocht. Bijna 3 maanden eerder dan vorig jaar. In 2021 werd in oktober het miljoenste kledingstuk verkocht.

Het Goed ziet de afgelopen jaren de populariteit van kleding toenemen, waarbij de groei dit jaar een verdere versnelling laat zien. Opvallend is dat vooral meer jongeren tweedehands kleding kopen; niet alleen omdat het duurzamer is dan nieuwe kleding, maar het biedt ook extra mogelijkheden om een eigen stijl te creëren, voor een aantrekkelijke prijs.

Het kringloopbedrijf stelt dat levensduurverlenging en hergebruik van kleding helpt om de milieu-impact van textiel te verlagen. „De textielindustrie is verantwoordelijk voor 10 procent van de wereldwijde CO2-uitstoot. Hergebruik van 1 kledingstuk bespaart ongeveer 1 kilo CO2-uitstoot. Dus door 1 miljoen stuks een tweede leven te geven, wordt 1 miljoen kilo CO2 bespaard’, rekent het bedrijf voor in een persbericht.

Op vakantie in Hoogeveen

Het miljoenste kledingstuk werd bereikt in de vestiging in Hoogeveen. Het gezin uit Venlo is momenteel op vakantie in Hoogeveen en bracht een bezoek aan deze winkel van Het Goed, wat ze in Venlo ook graag doen. De klant werd door Het Goed verrast met een bos bloemen en mocht het kledingstuk gratis in ontvangst nemen. Ook werd het gezin getrakteerd op een lunch bij Goed van Smaak, de horecagelegenheid van Het Goed.