Midden in de nacht door sloten waden, in bomen klimmen en de weg zoeken met je kompas. Deelnemers aan Survival Tiendeveen mogen hun borst natmaken

Bikkelen tijdens de survival Tiendeveen. Survival Tiendeveen

De oefenploeg deed afgelopen weekend 7,5 uur over de route en dan ook nog eens zonder alle opdrachten. Dat belooft wat voor de deelnemers aan de Survival Tiendeveen komende vrijdag.

Op het programma staat onder andere waden door sloten, klimmen in bomen en natuurlijk de weg vinden met je kompas.

De 13 groepen starten vrijdag om 19.00 uur en hebben een fikse wandeling voor de boeg: 22 kilometer. ,,Waar ze precies langs gaan verklappen we natuurlijk niet. Ieder jaar hebben we een andere route. Wel starten en eindigen we ieder jaar bij het MFC in Tiendeveen. Deze editie is wel extra pittig moet ik toegeven. Maar dat mag ook met een vijftiende editie”, vertelt Reinder IJmker van de organisatie.

Zestig vrijwilligers

Zestig vrijwilligers zijn in de nacht van vrijdag op zaterdag in de weer. ,,Er staan mensen bij de catering en bij elke opdracht staan ook begeleiders.”

Omdat de oefenploeg al 7,5 uur bezig was (deze deelnemers waren om half drie ’s nachts thuis, red.), verwacht IJmker dat de andere deelnemers nog veel later finishen. ,,We denken dat de laatste groep om 11.00 uur ’s morgens aankomt. En degenen die meedoen weten dat bij ons alles mogelijk is. Wij hebben er in ieder geval zin in.”

Naast de 13 volwassen groepen, zijn er ook nog twee teams die meedoen aan de Jeugdsurvival. Deze route is iets minder pittig dan de volwassen editie.

Nieuws

menu