Met de (vracht-)auto het centrum van Hoogeveen in? Vergeet het maar. Extra paaltjes sluiten Hoofdstraat helemaal af

Aan de Van Echtenstraat is deze week gestart met het plaatsen van extra 'anti-inrijd-paaltjes'. Foto: André Weima

Het voetgangersgebied in het centrum van Hoogeveen is sinds begin 2022 verboden terrein voor (vracht)auto’s. De gemeente heeft besloten het centrum ook fysiek af te sluiten met behulp van verzinkbare paaltjes.

Deze zogeheten bollards sluiten de in- en uitgangen van het centrum af voor voertuigen. Daarmee moet definitief een einde komen aan de overlast van vrachtwagens, die wordt ervaren in het stadscentrum. Het moet ook de veiligheid van de bezoekers vergroten. De totale operatie kost de gemeente ruim 230.000 euro.

Maandag zijn de werkzaamheden voor het plaatsen van de bollards gestart. De paaltjes worden geplaatst aan de Grote Kerkstraat, de Raadhuisstraat, de Nicolaas Beetsstraat en de Van Echtenstraat.

Op de Bentinckslaan (toegang Kerkplein) zijn recent handbediende verzinkbare palen geplaatst. Bevoorrading moet daarna – voor zover dat nog niet gebeurt - plaatsvinden vanaf de parkeerpleinen en via de stegen. Voetgangers en (brom)fietsers kunnen altijd het centrum in en uit.

Ontheffing

Hoogeveners die in het centrum wonen en ondernemers die op de Hoofdstraat moeten zijn, kunnen binnenkort een incidentele of vaste ontheffing aanvragen. Tot die tijd kunnen ze nog op de huidige manier gebruik maken van de toegang tot de Hoofdstraat.

Elke dinsdag tussen 9.00 uur en 14.00 uur mogen automobilisten met een gehandicaptenparkeerkaart in het centrum rijden en parkeren. Dit blijft in de nieuwe situatie ook zo.

Hulpdiensten kunnen te allen tijde de Hoofdstraat op.

Nieuws

menu