Met de taxi naar de stembus en weer terug? Dit kan in de gemeentes Hoogeveen en De Wolden

De hubtaxi brengt je naar de stembus! Foto Publiek vervoer

De Provinciale Statenverkiezingen zijn op woensdag 15 maart. Op deze dag kunnen inwoners van de gemeente Hoogeveen en De Wolden op eigen gelegenheid met de hubtaxi reizen naar de stembus, en weer terug. De hubtaxi’s rijden van 10.00 tot 21.00 uur, gratis en op reservering.

Op vertoon van een stempas vervoert de hubtaxi inwoners, die anders niet bij het stembureau kunnen komen, naar de stembus toe. De provincies Drenthe en Groningen hebben hiertoe besloten omdat er, vanwege geplande stakingen in het openbaar vervoer, mogelijk geen bussen rijden.

Stempas is vervoersbewijs

De provincie vindt het belangrijk dat iedereen die wil stemmen, ook kan stemmen. Als de reguliere bussen niet rijden, is de hubtaxi een alternatief. De reiziger wordt thuis opgehaald en naar het dichtstbijzijnde stembureau gebracht. De taxi wacht tot de reiziger heeft gestemd en brengt hen vervolgens weer thuis. Voor mensen met een (visuele)beperking, rijdt de hubtaxi naar het dichtstbijzijnde stembureau dat is uitgerust met de juiste faciliteiten.

Het reserveren van een hubtaxi moet minimaal één uur voor vertrek en kan telefonisch via 0800-8294225. Kijk op www.hubtaxi.nl voor voor meer informatie. Tussen half twee en vijf is het druk met reguliere ritten.

Nieuws

menu