Meet gratis de bloeddruk tijdens de Mei Meet Maand in Bibliotheek Hoogeveen

Meet in de maand mei je bloeddruk bij Bibliotheek Hoogeveen. Foto: Bibliotheek

Tijdens de Mei Meet Maand van de Hartstichting kunnen mensen elke donderdag, vrijdag en zaterdag onder begeleiding van een medewerker van de Hartstichting zelf de bloeddruk komen meten bij de Bibliotheek Hoogeveen.

Het kennen van je eigen bloeddruk is belangrijk. Een te hoge bloeddruk voel je namelijk niet altijd maar verhoogt wel de kans op een hartinfarct of beroerte. Vanaf het veertigste levensjaar stijgt het risico op een hoge bloeddruk. De Hartstichting roept daarom mensen op om vanaf je 40ste elk jaar je bloeddruk te meten. Door op tijd veranderingen aan te treffen kan er vroegtijdig worden gereageerd. De Bibliotheek Hoogeveen ondersteunt deze oproep en heeft tijdens de Mei Meet Maand een bloeddrukmeter tot haar beschikking.

Van 6 tot en met 28 mei kunnen mensen elke donderdag, vrijdag en zaterdag hun bloeddruk meten bij de Bibliotheek Hoogeveen. De gemeten bloeddruk is persoonlijk en wordt met niemand gedeeld. Mensen krijgen ook concrete tips en adviezen over wat zij zelf kunnen doen om de bloeddruk op een gezond niveau te brengen of te houden.

Nieuws

menu