Meerderheid van de Drenten wil fitter de donkere dagen door: 'Meer wandelen en water op tafel populair om gezonder te leven'

Een rondje op de fiets kan al snel bijdragen aan gezonder leven.

Een rondje op de fiets kan al snel bijdragen aan gezonder leven. Foto: Rijksoverheid

Sinds de coronapandemie vindt twee derde van de Drenten het belangrijker dan voorheen om een goede weerstand te hebben. Dit blijkt uit een peiling onder ruim 1500 Nederlanders van het Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

87 procent van de Drenten wil graag fitter zijn om op deze manier zo lang mogelijk gezond te blijven en meer energie te hebben. Dit willen ze bereiken door meer te bewegen en gezonder te gaan eten en drinken. Ook vaker een ommetje maken en veel water drinken kwamen als grootste oplossingen voor het gezondere bestaan.

Drenten weten dat een kleine aanpassing van voeding al kan bijdragen om fitter te worden en te blijven. Toch vinden de meeste mensen het moeilijk om hiermee te beginnen en deze verandering vol te houden. Volgens Shanna Hillebrand (37) hoeft het allemaal niet zo lastig te zijn. „Ik begon met ‘s avonds op tijd te eten, kleinere porties op te scheppen en suiker daar waar kan te vermijden. Ook het bewegen kan je al snel veranderen. Een keer een wandeling in je pauze maken of de trap nemen in plaats van de lift kan al een groot effect hebben.”