Maurice Mulderij (36) combineert artiestenbestaan met baan in de jeugdzorg: 'Theaterwereld lag stil, terwijl jeugdzorg explodeert'

Velen kennen de 36-jarige Maurice Mulderij van zijn theateroptredens en zijn cd’s, maar door corona kon hij twee jaar niet optreden. Daarnaast werkt hij als jongerencoach in de jeugdzorg. De hoeveelheid werk is in deze sector door corona juist aanzienlijk geëxplodeerd. Mulderij is blij met de combinatie van zijn werk in de jeugdzorg en het theater. Vanaf september toert hij voor het eerst met een solovoorstelling zonder band langs Nederlandse schouwburgen.

Maurice Mulderij en Melissa Blaauw met hun hond Sanna, die een belangrijke rol speelt in de hulp van jongeren met complexe problemen.

Maurice Mulderij en Melissa Blaauw met hun hond Sanna, die een belangrijke rol speelt in de hulp van jongeren met complexe problemen. Foto: Daniëlla Esbach-Schoonheim

Maurice heeft al diverse werkzaamheden verricht, zoals commercieel adviseur bij een beveiligingsorganisatie, personal coach en lovecoach. De geboren Hoogevener is tevreden met een bestaan als zanger/pianist/liedjesschrijver en als jongerencoach, waarbij hij jongeren tot 18 jaar met diverse problemen ondersteuning biedt. „Het is een mooie combinatie,” zegt hij. „Vroeger had ik de ambitie alleen theaterwerk te kunnen doen, maar dat is niet realistisch. Het feit dat ik aangesloten ben bij een impresariaat is al uniek. Vanaf september treed ik in diverse schouwburgen op met een nieuw programma, waarbij ik voor het eerst alleen op het podium sta met een piano. Zonder band dus. Ik kijk er erg naar uit. Dat lijkt me heerlijk.”

Jeugdzorg