Marlies uit Hoogeveen pakt brons tijden Skills the Finals in Amsterdam: 'Ik blijf maar naar mijn medaille kijken'

Drenthe Collegestudenten met coördinator Skills Janny Gerrits.

Drenthe Collegestudenten met coördinator Skills Janny Gerrits. Foto Drenthe College

Marlies Nijmeijer uit Hoogeveen heeft vrijdag brons gewonnen tijden Skills the Finals in Amsterdam. Zij volgt de BOL-opleiding Legal, Insurance & HR Service Specialist bij Drenthe College in Meppel en werd derde in de categorie Juridisch Dienstverlener.

Vorig jaar deed ze ook mee en dat smaakte naar meer: „Dat ik brons hebben gewonnen is nog zo onwerkelijk. Ik blijf maar naar mijn medaille kijken. Het ging goed, maar het is lastig inschatten hoe anderen het doen”.

Naast Marlies vielen nog drie studenten van het Drenthe College in de prijzen. Stukadoor Finley Prins en autotechnicus Jarno Braam wonnen zilver. Justin Vos kreeg brons in de categorie Elektrotechnicus Gebouwen.

Skills-coördinator Janny Gerrits is trots op de leerlingen: „Wat was het een avontuur voor de DC-kandidaten. Het zijn allemaal winnaars.” In totaal namen zeventien studenten van veertien mbo-opleidingen van Drenthe College deel aan het NK. Nog nooit was de deelname vanuit DC zo groot. De finalisten hebben zich via voorrondes op school en/of via kwalificatiewedstrijden door het hele land geplaatst.

Naast mbo-studenten kwamen donderdag 2 vmbo-leerlingen als duo in actie. Achttien toppers uit de provincies Groningen en Drenthe namen deel aan Skills Talents! De jongeren hadden een voorronde bij Drenthe College gewonnen en waren onder de noemer regioteam Drenthe College op de wedstrijdvloer te vinden. De begeleiding was in handen van twee teamcoaches van DC. Goud was er voor Michiel Nijenhuis en Ruben Visser in de categorie Bouwen, Wonen en Interieur. Bloemwerk-kandidaten Petra Nusse en Isa Jouwsma wonnen zilver. Het brons ging naar Tristan Schuurman en Joran Krijgsheld in de categorie Produceren, Installeren en Energie.