Mark Tuit gaat nieuwe uitdaging aan bij Unigarant. Scheidend directeur IVN Noord blijft zich inzetten voor duurzaamheid

Mark Tuit heeft net zijn laatste werkdagen als directeur IVN Noord (Instituut voor Natuureducatie) gehad. Op 10 januari begint de Hollandschevelder in zijn nieuwe functie Manager Duurzaamheid bij Unigarant, de verzekeringstak van de ANWB. „Ik ben een bouwer en heb samen met mijn team van IVN veel bereikt, maar het is tijd voor iets nieuws. In mijn nieuwe functie ga ik bouwen aan een ambitieus duurzaamheidsplan dat in 2030 uitgerold en werkend moet zijn. Dat is mouwen opstropen, maar ik heb er zin in”, zegt Tuit.

Mark Tuit:  „Ik was echt een buitenkind. We speelden in de bossen, bouwden hutten en vingen kikkervisjes in de sloot."

Mark Tuit: „Ik was echt een buitenkind. We speelden in de bossen, bouwden hutten en vingen kikkervisjes in de sloot." Foto: André Weima

Mark Tuit werd in Hoogeveen (1983) geboren, maar groeide op in Hollandscheveld. „Ik was echt een buitenkind. We speelden in de bossen, bouwden hutten en vingen kikkervisjes in de sloot. Samen met schoolvriendjes gingen we voetballen. Ik werd lid van HODO en ben daar altijd blijven spelen. Nu nog steeds. Afgelopen jaar ben ik voorzitter externe zaken geworden. Een vereniging als de onze is belangrijk. Het verenigingsleven verbindt mensen met elkaar en geeft ook nog eens een boel gezelligheid. Dat zou ik voor geen goud willen missen”, vertelt Mark al wandelend in zijn ‘biotoop’: de bossen rond Schoonhoven.

Nieuws

menu