Margarine met een leuk blauw strikje | Onder de loep

In de serie Onder de loep speelt nostalgie een prominente rol. Aan de hand van een oud reclameobject een ansichtkaart of foto uit museum Michielreclame op Buitenvaart, brengt Johann Bisschop de historie tot leven. Deze editie: margarine.

Kijkend vanaf de Wilhelminabrug recht de Wilhelminastraat in. De brug lag vroeger over het Noordsche Opgaande, de latere Willemskade. In het pand rechts op de hoek zit tegenwoordig een toko.

Kijkend vanaf de Wilhelminabrug recht de Wilhelminastraat in. De brug lag vroeger over het Noordsche Opgaande, de latere Willemskade. In het pand rechts op de hoek zit tegenwoordig een toko. Foto: Archief Johann Bisschop

Mijn vader, die in 1914 is geboren en als kind lange tijd aan de Willemskade 28 heeft gewoond, zei later altijd dat hij in de Bouwvereniging had gewoond. Ik begreep dat nooit en verbeterde hem vaak door ‘De Oranjebuurt, pa’ te zeggen. Nu ik de ansichtkaart hierboven zie, begrijp ik dat de uitdrukking Bouwvereniging toen erg gangbaar was. Die buurt was de eerste wijk met sociale woningbouw die in opdracht van De Bouwvereniging in Hoogeveen is gebouwd.

Nieuws

menu