Mantelzorgers maken kunstboekje

Mantelzorgdag in het Alfa-college. Foto: Andre Weima Fotografie

Mantelzorgers uit Hoogeveen en omstreken konden woensdag voor het eerst sinds de coronapandemie weer deelnemen aan een ontspannende middag van Contactpunt Mantelzorg Hoogeveen e.o. (CPM). Deze werd gehouden in het nieuw verbouwde Alfa College.

Gebruikelijk wordt de Dag van de Mantelzorg jaarlijks rond 10 november gehouden. Maar omdat de komende herfst corona zou kunnen opleven heeft CPM als alternatief deze dag nu in mei georganiseerd.

Na de opening van de voorzitter Edo Staudt, zorgde het cabaretduo ‘Hepie en Salotepie’ het eerste uur voor ontspanning. Dit ging gepaard met acts en bekende meezingliedjes.

Daarna leverde wethouder Janita Tabak op een bijzondere manier haar bijdrage. Ze stelde open vragen aan de mantelzorgers waarna ze met de microfoon naar de betreffende vragensteller liep voor een kort interview. Het Contactpunt Mantelzorg heeft in het kader van haar twintigjarig bestaan in 2019 aan de mantelzorgers een geheel eigen creatieve inbreng gevraagd. Daaraan hebben ruim twintig mantelzorgers gehoor gegeven. Zo ontstond het project ‘Mantelzorg, laat je kunsten zien’. Hierbij ontdekte de organisatie dat er heel wat creatieve talenten onder de mantelzorgers zaten. Vervolgens is in de vorm van blokpaneeltjes een boekwerkje verschenen met deze titel ‘Mantelzorg, laat je kunsten zien’. Dit boekje werd door Edda Schaafsma, één van de makers van een paneeltje, overhandigd aan de wethouder.

Na afloop van deze middag konden alle mantelzorgers dit boekje mee naar huis nemen.

Nieuws

menu