Man uit Hoogeveen (32) raakt zwaargewond bij ongeluk in Lemelerveld. Auto crasht met hoge snelheid tegen boom

Van de Volkswagen Passat bleef weinig meer over. Foto: Enzio Ardesch / ProNews

Twee inzittenden van een personenauto, onder wie een 32-jarige man uit Hoogeveen, zijn donderdagochtend ernstig gewond geraakt bij een ongeval in het buitengebied van Lemelerveld.

Een auto die op de Lemelerveldseweg vanuit Heino richting Lemelerveld reed, crashte in de bocht bij de Strenkhaarsweg. Die kwam rechts naast de weg terecht en raakte met de rechter achterhoek een boom; waarna de auto door gleed en een lantaarnpaal plette. Vervolgens vloog de auto over het doorgaande fietspad tussen Heino en Lemelerveld en botste tegen twee dikke berken; de bestuurdersdeur precies op één van de bomen.

Voorbijgangers verleenden eerste hulp

De bij de klap vrijgekomen krachten waren zo groot dat de auto aan de andere kant van de bomen terecht kwam. Voorbijgangers en omwonenden verleenden eerste hulp aan de twee inzittenden. De ingeseinde hulpdiensten kwamen massaal naar het ongeval toe. Naast de politie kwamen er zes voertuigen van de ambulancedienst naar de plek des onheils, ook kwamen de brandweerkorpsen Lemelerveld en Raalte in actie. Het mobiel medisch team van het UMCG kwam per traumahelikopter ter plekke.

De brandweer kon de 20-jarige passagiere uit Heino als eerste uit het verwrongen wrak bevrijden. Zij werd met spoed per ambulance naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd.

Bloedonderzoek bij bestuurder

De 32-jarige Hoogevener, die het voertuig bestuurde, werd onder begeleiding van de trauma-arts met spoed per ambulance naar hetzelfde traumacentrum vervoerd. In kader van dat onderzoek is ook bloed afgenomen van de bestuurder, om te controleren of hij wellicht onder invloed is geweest.

Nieuws

menu