Man uit Hoogeveen (23) is weer op vrije voeten. Hij wordt niet langer verdacht van poging tot doodslag bij blokkade op A37

Boeren verzamelen zich bij afslag Nieuw-Amsterdam van de A37. Foto: Noordernieuws

De 23-jarige man uit Hoogeveen die woensdagavond werd aangehouden op verdenking van poging tot doodslag, is vrijgelaten. Dat meldt het Openbaar Ministerie donderdag.

De man zou bij een blokkade van de A37 ter hoogte van knooppunt Holsloot met een tractor op een politieauto zijn ingereden. Daarbij raakte een politieagent gewond.

Maar justitie heeft op basis van de stukken vooralsnog niet kunnen vaststellen dat het om een poging tot doodslag gaat. Het OM verdenkt hem voorlopig wel van bedreiging en het veroorzaken van gevaar op de weg.

De man is inmiddels vrijgelaten en hoeft zich voor deze feiten niet in de rechtbank te verantwoorden. Wel blijft hij verdachte in het onderzoek van het OM.

Eerder vandaag werd een 49-jarige man uit Emmen al vrijgelaten, die net als de Hoogevener woensdagavond werd opgepakt.

Agenten met wapenstokken

Boeren blokkeerden woensdag rond 20.00 uur de kruising van de A37 en de N34 met trekkers. Er waren ongeveer 200 mensen op de been op de auto- en snelweg.

Toen de man uit Hoogeveen werd aangehouden omdat hij met zijn trekker inreed op de politieauto, probeerden tussen de 30 en 50 personen de aanhouding tegen te houden. Agenten gingen met de wapenstokken in de hand op linie staan.

De afgelopen dagen voerden boeren verschillende acties tegen de stikstofplannen. Zo reden boeren meerdere keren met trekkers op snelwegen, gingen ze langs bij provinciehuizen en bij het huis van minister Christianne van der Wal (Natuur en Stikstof) braken actievoerders door een afzetting van de politie. Ook ging het mis in de omgeving van Kootwijkerbroek en Stroe, waar politiebusjes werden belaagd en agenten in het nauw werden gedreven.

Nieuws

menu