Makelaar Els de Vries verkoopt onder andere woningen op Curaçao: ‘In Hoogeveen worden te weinig huizen gebouwd’

Els de Vries woonde jaren in Hoogeveen, waarna ze tien jaar op Curaçao woonde en werkte. Sinds drie jaar is de makelaar terug in Hoogeveen, maar haar geliefde eiland laat ze niet los. Ze verkoopt namelijk ook woningen op het tropische eiland. Ze beleeft momenteel een hectische tijd in verband met de ernstige ziekte van haar zoon Lars, die op Curaçao woont. Ze keert dan ook regelmatig terug naar het eiland dat geen enkel geheim meer voor haar heeft.

Makelaar Els de Vries woonde jaren op Curaçao, maar momenteel verkoopt ze vanuit Hoogeveen onder andere huizen op het tropische eiland.

Makelaar Els de Vries woonde jaren op Curaçao, maar momenteel verkoopt ze vanuit Hoogeveen onder andere huizen op het tropische eiland. Foto: André Weima Fotografie

Els de Vries werd geboren in het Groningse Zuurdijk en groeide op in een liefdevol gezin met vijf kinderen. Toen ze acht jaar was verhuisde het gezin naar Hoogeveen. Ze bezocht de Bellatrixschool en de Waterinckschool en daarna de huishoudschool. ,,Ik hield niet zo van school,” vertelt ze. ,,In groep 6 van de Bellatrixschool vertelde ik dat ik graag zangeres wilde worden, waarna ik door de hele klas werd uitgelachen. Daarna heb ik nooit meer gezongen. De laatste twee jaar van de lagere school ging ik naar de Waterinckschool. Ik zou het best leuk vinden mijn klasgenoten van destijds weer eens te zien, maar een reünie is een hele organisatie. Daarna bezocht ik de huishoudschool en de INAS, omdat mijn moeder die het best bij mij vond passen. Het leren ging mij gemakkelijk af, maar ik was niet echt blij op school. Ik weet nog wel dat we op kamp gingen naar Appelscha. Tijdens een nachtwandeling belandden we tussen militairen, die daar op oefening waren en in de greppels lagen. Dat was een bijzondere ervaring.” Els zag een leven als gezinsverzorgster niet zo zitten en sloeg een andere weg in. ,,Ik heb bij TVM gewerkt en later in een peuterspeelzaal. Ik kreeg het gevoel dat ik stil stond, ik wilde groeien. Ik ben toen in het diepe gesprongen en heb het middenstandsdiploma gehaald en diverse cursussen gevolgd.” Ze werkte vervolgens bij Phone House, SNS Bank en bij een verzekeringskantoor. Daarna liet ze zich omscholen tot makelaar.

Het roer ging om