Maarten Molenberg en Jessica Gelderman trekken verder naar het noorden van Afrika: 'We sliepen tussen de nijlpaarden, luipaarden en olifanten'

Maarten Molenberg uit Hoogeveen en Jessica Gelderman uit Hardenberg maken op hun motoren een bijzondere reis door Afrika. Vanuit Zuid-Afrika rijden zij terug naar Nederland. Een avontuur waarmee het stel geld heeft ingezameld voor twee goede doelen. Zij doen regelmatig verslag van hun reis.

Nyika Nationaal Park.

Nyika Nationaal Park. Foto: Maarten Molenberg en Jessica Gelderman

Maarten en Jessica zijn na een tussenstop in Nederland in september aangekomen in Zuid-Afrika. Vanaf hier leggen zij de reis, die zij in eerste instantie vanuit Nederland zouden maken maar die in Marokko door alle beperkende coronamaatregelen stokte, verder af. Swaziland, tegenwoordig bekend als Eswatini, stond na Lesotho op de agenda voor de twee fanatieke motorrijders. Met een PCR-test op zak reden Maarten en Jessica richting de grensovergang. „We waren van plan om niet al te lang in Eswatini te blijven want Eswatini is niet echt een land waar je goed kan motorrijden”, vertelt Gelderman. Het plan was om drie dagen in het land te blijven en dan verder te trekken naar het noorden, naar Mozambique.

‘Kleine vakantie’