Lorenzo Schlosser is jongste ondernemer met eigen motorservicezaak in Hoogeveen: ‘Sleutelen aan motoren is mijn grote passie’

De 23-jarige Lorenzo Schlosser is de jongste ondernemer in Hoogeveen met een eigen motorservicezaak voor reparatie en onderhoud. Op zijn 19de was hij al chef werkplaats, waarna hij op 21-jarige leeftijd de stap waagde een eigen zaak te beginnen. De motormonteur, die liever sleutelt dan op een motor rijdt, heeft er geen spijt van, want hij geniet elke dag van zijn werk. „Het geeft elke keer een kick als je een motor gerepareerd hebt.”

Lorenzo Schlosser begon op 21-jarige leeftijd al een eigen motorservicezaak in Hoogeveen.

Lorenzo Schlosser begon op 21-jarige leeftijd al een eigen motorservicezaak in Hoogeveen. Foto: André Weima

Lorenzo Schlosser werd geboren in Zwolle, maar na een jaar verhuisde het gezin al naar de wijk Krakeel in Hoogeveen. In zijn prille jeugdjaren sleutelde hij al graag aan fietsen. „De liefde voor techniek was er al vroeg,” herinnert Lorenzo zich. ,,Het begon met sleutelen aan mijn driewieler, daarna aan mijn eigen fiets. Ik wilde destijds fietsenmaker worden. Alle buurtkinderen wisten mij te vinden voor reparaties aan hun fietsen. Ik kocht ook wel fietsen en maakte soms van twee fietsen er één. Op mijn zevende jaar had ik al het idee ooit een eigen zaak te beginnen, maar dan in fietsen.” Op zijn achtste kreeg hij een minibike. „Bij de reparatie daarvan heb ik goed gekeken hoe het moest. Op een gegeven moment kun je het zelf.”

Switch naar brommers en motoren

Nieuws

menu