Groen licht voor de Cascaderun in Hoogeveen. Zondag is de eerste testloop op de atletiekbaan

Ook zo blij finishen bij de Cascaderun? Dat wordt trainen dan.

Ook zo blij finishen bij de Cascaderun? Dat wordt trainen dan. Foto: Archief André Weima

Na een onvrijwillige pauze van twee jaar wordt de Cascaderun volgend jaar op zondag 10 april gehouden. Het is de 14e editie van het hardloopevenement.

„Zoals de maatregelen nu zijn kan de Cascaderun gewoon doorgaan. We hebben uitgebreid overleg gehad met de gemeente en verschillende andere organisaties en zijn van mening dat we groen licht kunnen geven. Landelijk vinden steeds meer hardloopevenementen doorgang en iedereen is er ook echt weer aan toe. Niet alleen de lopers. Ook de vrijwilligers staan te popelen”, weet perswoordvoerder René Nanninga van de Cascaderun.

Inschrijving blijft staan

Tijdens de Cascaderun kunnen deelnemers kiezen tussen 8 en 16 kilometer (5 en 10 Engelse mijl). De deelnemers die zich hadden ingeschreven voor de editie van 2020 kunnen hun inschrijving laten staan. Met hen wordt contact opgenomen via de mail. „We hebben vorig jaar heel weinig berichten gehad van mensen die hun inschrijvingsgeld terug willen. Ze blijven gewoon tot de volgende editie.”

Wat ook van vorig jaar gebleven is zijn de hardloopshirts. Nanninga: „Die waren vorig jaar al besteld en binnen. 10.000 shirts weggooien vonden we kostentechnisch niet verantwoord én niet duurzaam.”

Testloop 31 oktober

De eerste testloop staat ook al gepland: zondag 31 oktober tussen 10.00 en 12.00 uur. Deze keer lopen de hazen niet de route van de Cascaderun maar wordt de testloop over 5 Engelse mijl (20 rondjes) gehouden op de atletiekbaan. Een weloverwogen keuze. „Veel hardlopers zijn nog niet in training. Wie het tijdens de testloop nog niet volhoudt, kan op de baan zonder problemen uitstappen. Bovendien heeft de atletiekbaan een mooie demping. Al met al is daardoor deze testloop minder blessure gevoelig.”

De organisatie kijkt hoe ze de toekomstige testlopen verder invullen.