Lopen voor Leven met en na kanker

De Vam-berg in Wijster. Foto: Het Drentse Landschap

Het Toon Hermans Huis Drenthe houdt zondag 15 mei een wandeltocht op de Vam-berg om geld in te zamelen.

De VAM Ventoux Loop 2022 is een wandeltocht naar de top van de Vam-berg oftewel de Col du Vam in Wijster. Daarmee wordt een link gelegd met de Mont Ventoux in Frankrijk, die elk jaar door duizenden beklommen wordt in het teken van Groot Verzet tegen Kanker.

„Het Drentse Landschap heeft een prachtige route uitgezet over een lengte van 5 kilometer naar de top van de Vam-berg”, stelt bestuurslid Catrien van Haeften van het Toon Hermans Huis Drenthe. Deelnemers kunnen starten tussen 9.00 en 15.00 uur bij de kiosk Het Blinkerdje aan de Vamweg 5 in Wijster. Het is ook mogelijk de route twee keer of meer te lopen om het bijzondere Mont Ventoux gevoel te krijgen.

„Het Toon Hermans Huis Drenthe is cruciaal en onmisbaar voor mensen die worden getroffen door kanker. Veel mensen in Hoogeveen en omgeving weten (nog) niet van het bestaan van ons centrum”, aldus Van Haeften. „Dat is jammer en daar willen we graag verandering in brengen. Want we kunnen echt het verschil maken voor mensen die te maken krijgen met kanker en voor hun naasten of voor nabestaanden. Om te blijven bestaan en ons werk te kunnen blijven doen, hebben we financiële steun nodig. Daarom houden we de VAM Ventoux Loop op zondag 15 mei. Elke euro komt ten goede aan het Toon Hermans Huis Drenthe, het centrum voor leven met en na kanker. Zo kun je werkelijk iets doen aan hulp bij kanker. Vanwege de onverharde paden is de wandeling minder geschikt voor kinderwagens of scootmobiels.”

Aanmelden is mogelijk via Toonhermanshuisdrenthe.nl

Nieuws

menu